Workshops van één dagdeel met film, theater en video-fragmenten rondom diverse biografische, historische, politieke, ethische aspecten van Shakespeare’s werk. Hierin besteden we ook aandacht aan de theatrale presentatie van morele kwesties of machtsspelen en zullen we ingaan op de specifieke lessen in levenskunst die zijn drama’s bevatten. We trekken parallellen die we trekken tussen de Elisabethaanse periode en onze tijd: zijn wereldvisie blijkt van een volstrekt eigen actualiteit!SHAKESPEARE IN LOVE
Met alle raadselen en witte vlekken leest de biografie van deze haast anonieme… “poet in love”? als een spannende zoektocht naar zijn sporen in een fascinerend tijdperk.


Lees meer… 

ETHIEK EN POLITIEK
Shakespeare’s theater bevat geen abstracte leerstellingen, maar toont concrete mensen die worstelen met ethische dilemma’s of verstrikt raken in een politiek machtsspel.


 Lees meer… 


LEVENSLESSEN
King Lear of Othello lezen is begrijpen wat het betekent om mens te zijn; te lijden aan onbeantwoorde liefde, of aan verval van lichamelijke of geestelijke krachten.

 Lees meer… 

INNOVATIES IN DE TONEELKUNST
We bekijken de revolutionaire vernieuwingen binnen verschillende genre’s in Shakespeare’s werk: de tragedies, komedies, histories, aan de hand van fragmenten en sleutelscènes.

 Lees meer…