Workshops voor particulieren hebben een inleidend, interactief karakter. Aan verschillende filosofische disciplines (ethiek, politieke filosofie, kunstfilosofie) ontlenen we specifieke thema’s (waarden, deugden en normen; natiestaat en geopolitiek, schoonheid en sublimiteit; oorlog en recht). We diepen deze verder uit door gebruik te maken van theaterfragmenten, beelden of van inspirerende filmscènes. In Shakespeare’s wordt onze globaliserende leefwereld een onverwacht eigentijdse spiegel voorgehouden. Ideeën van westerse filosofen of theatermakers helpen ons om gangbare wijzen van ethisch denken en politiek handelen te ondervragen. We gaan hierover de dialoog aan, en reflecteren op wat gaande is.


FILOSOFIE VRAGENDERWIJS Kennismaking met filosofische vraagstukken: wat zeggen grote denkers over ethiek, schoonheid, recht en vrede en nog veel meer. Een serie dagdeelse particuliere workshops, die we ook op maat maken, voor uw gezelschap of voor uw vriendenkring.

Lees meer… 

SHAKESPEARES WORLD  


Shakespeare als tijdgenoot? Drama als laboratorium voor de eigentijdse opvattingen over menselijkheid, deugd, eer en rechtvaardigheid. Ontdoe de grootste toneelschrijver van het romantisch-elitaire imago van vier eeuwen… zijn wereld blijkt een schatkamer van taalfantasie, levenskunst en wijsgerig inzicht.

 Lees meer… 

THEATER, POLITIEK EN FILOSOFIE
“They say, we get the leaders we deserve…” dramakunst als historische spiegel van de politieke gemeenschap. Een losdelige theatergeschiedenis, waarin we dramatische helden belichten als moderne mensen, strijdend met dezelfde figuren van het noodlot als wij….

 FILM HOUSE OF CARDS 

Lees meer…