OVER TOM DOMMISSE 
OVER MIJZELF 
Ik ben filosoof, docent cultuurfilosofie op het Koninklijk Conservatorium, programmamaker, academisch onderzoeker. Dagelijks begeleid ik jonge musici, professionals, acteurs, kunstenaars, en talrijke individuen op hun weg naar concrete nieuwe leefsituaties die passen bij wie ze zijn, wat ze doen, waar ze naartoe willen. 

Wat ik je kan bieden?
Ik kan mensen laten nadenken over levensvragen. Ik kan je instrumenten leveren om met anderen te reflecteren op datgene wat jou te denken geeft (zoals: innovaties in het werk, veranderingen in de leefwereld, ontdekking van authentieke drijfveren). Ik kan schijnbaar bekende zaken anders belichten, om vanuit een nieuwe context je horizon te verbreden, en om je aan de hand van vragen denkend mee op weg te nemen. 

Voeg daarbij
nogal wat ervaring als wetenschappelijk onderzoeker in de (internationale) academisch-filosofische wereld, als leidinggevende in publieke sector (kunst- en cultuureducatie) als docent in het onderwijs, als spreker en project-initiator en programmamaker; als publiek filosoof bij manifestaties op het gebied van literatuur, theater, beeldende kunst en muziek.         

Opgeleid in natuurkunde en wijsbegeerte aan de universiteiten van Amsterdam, Leuven, Parijs en Perugia. 

Competenties
Kennis van filosofie, kunst, theater-cultuur, stedelijke cultuur, globalisering.

Expertise op het gebied van workshop-presentaties met beeldlezingen, socratische dialogen, filosofische visie-ontwikkeling, leiderschapstraining, persoonlijke groei, deugdethiek, reflectiecoaching. 


 


Effect op anderen: inspiratie, gerichtheid op vragen, reflectief, authenticiteit, analytische denkmethodiek, groot integratief vermogen, verdieping, perspectivische lenigheid van geest. 

Relevante ervaring:

  • Onderzoeker en wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam
  • Docent filosofie aan diverse Kunstacademies en aan Dalton Den Haag (VWO, HAVO) 
  • Lecturer cultural philosophy of music and aesthetics, Kon.Conservatorium Den Haag 
  • Leidinggevende, afdelingshoofd literatuur, en strategisch adviseur Koorenhuis Centrum voor Kunst en Cultuur, Den Haag
  • Free-lance dramaturg, coach en gespreksmoderator 
  • Programmamaker, redacteur en huisfilosoof bij Writers Unlimited, Kosmopolis Den Haag
  •  Adviseur, consulent-projectmedewerker Gemeente Den Haag (o.a. DHCH2018) Publicaties presentaties lezingen.